Hoogleraar vindt referendum RijnGouwelijn onzinnig

Peter Toonen, als hoogleraar verbonden aan de Leidse Universiteit, kraakt het referendum over de RijnGouwelijn en bestempelt het als onzinnig, dit meldt RTV West. Dinsdagavond werd bekend dat de route van het toekomstige lightrailtracé niet buitenom kan. Leidenaren kunnen nu via een referendum laten weten of zij voor of tegen zijn. Toonen vindt het referendum ondemocratisch, omdat ook andere gemeenten en de procincie bij het project betrokken zijn.

Volgens Peter Toonen kunnen de provincie en de Rijksoverheid een eventuele tegenstem van de Leidenaren negeren en de RijnGouwelijn er toch doordrukken.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×