2500 Scholieren bij Minikoraal

Op vrijdag 29 september zullen maar liefst 2500 scholieren meezingen tijdens de Minikoraal op de Garenmarkt. De kinderen komen van diverse basisscholen uit Leiden, Leiderdorp en Voorschoten. Alweer voor de veertiende keer op rij zingen de leerlingen uit groepen 7 en 8 uit volle borst over het Beleg en Ontzet van Leiden. De afgelopen maanden is er met juffen en meesters weer heel hard gestudeerd om alle oude én nieuwe liedjes van buiten te leren.

Doordat dit jaar het thema van de 3 oktober festiviteiten ‘Tussen Kunst en Kitsch’ is, is er meer ruimte om bij de liedjeskeuze een uitstapje te kunnen maken. Zo komt de Gouden Eeuw voorbij met Rembrandt en is er aandacht voor Mozart. De begeleiding is in handen van het Geuzencombo onder leiding van Gerard Driessen en ook de Minivocals stappen terug in de tijd om burgemeester Van der Werff en de leerlingen te ondersteunen.

Natuurlijk staat het evenementenplein voor iedereen open die wil luisteren, genieten of mee wil zingen. Er zijn geen zitplaatsen beschikbaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×