Rabobank Wensenfonds vervult 26 wensen

Voor de derde maal laat het Rabobank Wensenfonds een groot aantal wensen van inwoners uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest in vervulling gaan. Ook dit jaar werden de records van afgelopen jaar verbroken: maar liefst 205 wensen kwamen er binnen bij het wedstrijdsecretariaat. De jury nomineerde 51 wensen. Inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest gaven massaal gehoor aan de stemoproep: bijna 10.000 stemmen kwamen er binnen. Ook medewerkers van de Rabobank mochten uit de nominaties een wens kiezen die gehonoreerd werd. Zij kozen voor Wijkcomité Vreewijk, die een zogenaamde ‘bejaardenhangplek’ wil maken. De winnaars zijn gisteravond bekendgemaakt op een feestelijke bijeenkomst in De Waag in Leiden.

Speciaal voor verenigingen, stichtingen en instellingen die een wens indienen en een kleine achterban hebben, is dit jaar de “Sympathieprijs” in het leven geroepen. De jury heeft deze prijs toegekend aan Woonlocatie Waterschapsheuvel, die haar wens voor een ‘open buurt tuin’ in vervulling kan laten gaan.

Ook dit jaar kent het Rabobank Wensenfonds een aantal opmerkelijke winnaars. Koerdisch Cultureel Centrum Newroz gaat een muziekfestival organiseren voor de kinderen en volwassenen van verschillende culturen in de Stadsgehoorzaal. Openbare Basisschool De Morskring wint twee bakfietsen, zodat kinderen kunnen worden vervoerd bij excursies en bezoeken aan theater en musea. Zorgcentrum Rijn en Vliet gaat met de bewoners een bijzondere rondtoer maken in een paardentram die speciaal geschikt is voor passagiers in rolstoelen.

De komende maanden worden de 26 winnende wensen uitgevoerd. Dit is te volgen op de website van het Wensenfonds: www.rabobankwensenfonds.nl. Eind maart 2007 moeten alle wensen zijn uitgevoerd en start de volgende editie van het Rabobank Wensenfonds. Alle verenigingen, stichtingen en instellingen uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest (ook de verliezers en winnaars van dit jaar) worden dan weer van harte uitgenodigd om hun droomwens in te dienen.

De jury bestond dit jaar uit: Hans Buijing (oud-wethouder Wonen, Ouderen, Zorg en Welzijn, Gemeente Leiden), Jeanette van Dijk (Leidsch Dagblad), Rens Heruer (3 October Vereeniging), Elly van der Horst (Leidse Welzijnsorganisatie), Guusta Huizer- Boehmer (Apotheek Boehmer Leiderdorp), Cees Westra (Zwembad Poelmeer) en Rene de Jong, algemeen directeur van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest.

Winnaars Rabobank Wensenfonds 2006

<u>Cultuur</u>
1. Theater Aardewerk en Hemelse Gerechten: Theaterbelichting

<u>Maatschappelijke dienstverlening</u>
2. Stichting VTV Centrum Club 58: Opknappen grote zaal clubgebouw
3. Dierenmeldpunt De Provincie: Computer en toebehoren
4. Stichting Voedselbank Leiden e.o.: Gezellige ontvangstruimte
5. Speeltuinvereniging De Speelschans: Bouwspeelplaats
6. Stichting Exodus Leiden: Collecterende studenten
7. Sleuteldrop / LWO Kinderwerk Noord: Portemonneetjes + sleuteldorpmuntjes

<u>Onderwijs</u>
8. Prins Willem Alexanderschool: Klimtoestel
9. Vrije School Mareland: Zilverlinde + duikelrek
10. Openbare Basisschool De Morskring: Twee bakfietsen
11. Stichting Schooltuinen Leiderdorp: Bosmaaier en materialen composthoop
12. Vereniging voor Christelijk onderwijs slechthorende en moeilijk sprekende kind: Softwarepakket voor inscannen boeken

<u>Muziek</u>
13. Koerdisch Cultureel Centrum Newroz: Huur stadsgehoorzaal
14. Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp: Muziekinstrumenten

<u>Sport</u>
15. Basketballvereniging Oegstgeest: Basiscursus trainers
16. Gymnastiekvereniging Excelsior: Methodisch turnmateriaal
17. Keytown Hitters: Dak boven ons hoofd
18. Voetbalvereniging RCL: Twee mobiele muurtjes
19. Voetbalvereniging Leiden: Vier verplaatsbare doeltjes

<u>Zorg</u>
20. Stichting Zorgcentra Vlietlanden, Zuydtwijck Verpleeghuis: Kerstviering
21. Verpleeghuis Leythenrode, afdeling psycho geriatrie: Vier vitrinekasten
22. Zorgcentrum Rijn en Vliet, afd. activiteitenbegeleiding :Rondtour in paardentram
23. Rijnland Zkh., afd. kindergeneeskunde: Inrichten speelbalkon
24. Verpleeghuis Van Wijckerslooth, afdeling revalidatie: Kluisjes

Rabowens: gekozen door medewerkers Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest
25. Wijkcomité Vreewijk: Bejaardenhangplek

Sympathieprijs: gekozen door jury Rabobank Wensenfonds: bijzonder project met weinig achterban
26. Woonlocatie Waterschapsheuvel: Inrichten ‘open buurt tuin’.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×