Horeca Leiden heeft geen moeite met Propop

Voorzitter Richard van Leeuwen van de Leidse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland heeft er absoluut geen moeite als popfestival Propop dit jaar in Minerva gehouden wordt. Van Leeuwen reageert daarmee op de weigering van de gemeente Leiden om Minerva toestemming te geven voor de organisatie van het feest. Burgemeester Lenferink verbood het feest in Minerva vorige week naar aanleiding van een klacht van het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) van Koninklijke Horeca Nederland. D66 en de VVD willen dat de gemeente een ontheffing verleent zodat de 15e editie van het feest toch door kan gaan.

Van Leeuwen vindt overigens wel de de gemeente zelf een besluit moet nemen en dat niet moet laten afhangen van de opstelling van de Leidse horeca. “Het gaat er niet om of wij (KHN Leiden) voor of tegen zijn, het gaat hier om een politiek punt,” aldus Van Leeuwen die zelf ook actief is bij de Business Club Leiden dat de organisatie van Propop vorig jaar overnam van de Leidse ondernemer Henny Wiggers (van Henny’s Rits). Van Leeuwen hoopt dat het besluit van het college duidelijkheid verschaft. “Als het college flexibel omgaat met dit soort situaties weten we waar we voortaan aan toe zijn” aldus Van Leeuwen.

Leiden propop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×