Nacht van de Wansmaak in Trianon

Het filmevenement ‘De Nacht van de Wansmaak‘, dat dit jaar zijn vijfde editie beleeft, gaat vanaf 29 oktober op tournee naar diverse bioscopen. Het Trianon Theater in Leiden wordt als eerste aangedaan. Het evenement bestaat uit een bizarre compilatie van obscure en obscene trailers, fragmenten en films, die de organisatoren de afgelopen jaren opdoken uit allerhande filmarchieven. Enkele dagen eerder, op 26 oktober, staat Leiden ook al in het teken van een bijzonder filmevenement. Dan zal het Leids filmfestival geopend worden met “The Black Dahlia” van Brian de Palma.

Op het filmfestival van Rotterdam beleefde De Nacht van de Wansmaak eerder dit jaar zijn première. Op 13 oktober is er een Vlaamse première (Filmfestival van Vlaanderen, Gent), waarna het festijn ook in diverse Vlaamse bioscopen is te zien.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×