'Zilveren sleutels' en '3 Octoberpaard' in stadhuis

Woensdagmiddag om 16.30 uur zal wethouder Raymond Keur van Sport twee originele Leidse sporttrofeeën in ontvangst nemen en deze een plaatsje geven in het Leidse stadhuis. Het gaat om de ‘Zilveren sleutels’en het ‘paard van de 3 Octobervereeniging’, dit waren wisseltrofeeën die tussen de jaren 1970-1999 en 2000-2004 werden uitgereikt aan de hoofdprijswinnaar van de Leidse sportverkiezingen. De hoofdprijswinnaar werd gekozen uit de winnaars van de categorieën sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Vanaf 2006 (over het jaar 2005) is de hoofdprijs vervallen, omdat de categorieën onderling moeilijk vergelijkbaar zijn.

De ‘zilveren sleutels’ en het ‘paard van de 3 Octobervereeniging’ zijn echter uitgereikt aan meer en minder bekende Leidse topsporters. De plaatsing van deze sporttrofeeën in de vitrine van het Leidse stadhuis is dan ook meer dan verdiend.

De laatste jaren was de 3 Octobervereeniging sponsor van de Leidse sportprijzen. In 2004 besloot de vereniging de aandacht te verleggen naar de basisscholen van Leiden en omgeving. De trofee ‘het paard’ werd ter beschikking gesteld aan de Leidse sport. De zilveren sleutels zijn vanaf 1970 uitgereikt.

De originele zilveren sleutels komen dus nu in de vitrine van het Leidse stadhuis te staan, maar voor de sportman, sportvrouw en sportploeg van Leiden over het jaar 2005 is de eretitel ‘drager van de zilveren sleutels’ weggelegd. Een titel die -als je ‘m eenmaal hebt- niemand je meer ontneemt. Voor de topsporters in spe (jeugd) zijn aanmoedigingsprijzen beschikbaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×