Uitstel voor restauratie Koornbeursbrug

De Leidse aannemer Burgy heeft maandag alle bouwmaterialen verwijderd die nodig zijn voor de restauratie van de Koornbeursbrug. Door een ongelukkige planning zou de start van de werkzaamheden samenvallen met de viering van Leidens Ontzet. D66-raadslid Aad van der Luit stelde de kwestie dinsdagavond aan de orde in de gemeenteraad. Zijn partij wil weten waarom juist dit moment werd gekozen voor de aanvang van de werkzaamheden en wat de extra kosten zijn van het uitstel.

Wethouder Keur (SP, financien) stelde dat de aannemer de viering van Leidens Ontzet kennelijk niet zo scherp op het netvlies had. Het college zelf heeft volgens Keur gesignaleerd dat een verbouwing tijdens de viering onwenselijk is. daarop werd Burgy verzocht ‘de hele santekraam’ te verwijderen. De restauratie begint nu op 4 oktober. Hoevele het uitstel gaat kosten en wie daarvoor opdraait wordt nog uitgezocht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×