PvdA wil onderzoek naar overlijden jongen

PvdA-raadslid Conny Broeyer wil weten of het overlijden van Remy Portier op zichzelf staat. De jongen werd vorige week onwel nadat hij was uitgeweest in discotheek In Casa en overleed later. Broeyer wil graag dat wordt onderzocht of bezoekers van In Casa en andere uitgaansgelegenheden vergelijkbare ervaringen hebben. Ook pleit ze voor een voorlichtingscampagne onder jongeren door de gemeente in samenwerking met de GGD en de horeca.

Het Nederlands Forensisch Instituut doet onderzoek naar de doodsoorzaak van de jongen. Als blijkt dat hij is vergiftigd, wil Broeyer dat de resultaten van het onderzoek openbaar worden gemaakt, zodat anderen gewaarschuwd worden.

PvdA-wethouder Gerda v/d Berg liet weten dat het toxicologisch onderzoek deel uitmaakt van een strafrechtelijk onderzoek. Het is daardoor niet openbaar. De resultaten gaan naar het Openbaar Ministerie en dat bepaalt ook of er aanleiding is om een brede waarschuwing uit te doen gaan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×