Informatiemarkt over Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Aanstaande maandagmiddag, 9 oktober, wordt er in het Volkshuis aan de Apothersdijk 33/a vanaf 13.30 uur een WMO-markt gehouden. Als de Wet Maatschappelijke Ondersteuning begin volgend jaar in werking treedt, veranderen er veel zaken op het gebied van zorg en welzijn voor senioren en mensen met een handicap. Het verkrijgen van huishoudelijke hulp, de één-loket-funktie en het Persoonsgebonden Budget (PGB) zijn daar voorbeelden van. Alle aspecten van de WMO nu en in de toekomst worden belicht met medewerking van de gemeente Leiden en een zevental instellingen van zorg en welzijn in onze stad: Stichting Thuiszorg Groot Rijnland, Stichting Libertas, Stichting Radius, De LWO, V-Care en Rijnstroom, het R.P.C.P. en Zorg en Zekerheid.

Deze organisaties hebben informatiestands en/of verzorgen workshops. De organisatie van de markt berust bij de Stichting 55 plus in Leiden die dit samen met de gemeente en de ouderenbonden organiseert. Het evenement begint om 13.30 uur als wethouder Gerda van den Berg (PvdA) het opent en duurt tot 17.00 uur. De markt is bedoeld voor senioren, mensen met een handicap, vrijwilligers, mantelzorger en professional op dit terrein. Toegang en een kopje koffie zijn gratis. Nadere informatie www.55plusinleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×