Burgemeester Lenferink stapte uit de koets om de gasten van de Rotaryclubs de hand te schudden. (Foto: PR).

Ouderen zien kleurrijke optocht met Rotaryclubs

De Rotaryclubs in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben met de tweede editie van hun 3 Octobary-project ruim 30 ouderen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude een onvergetelijke dag bezorgd. Als gasten van de clubs werden ze ontvangen in de Lorentzhof aan de Zoeterwoudsesingel om na de traditionele hutspotmaaltijd buiten de 3 oktoberoptocht te kunnen zien. Voor veel deelnemers, de meesten al ruim boven de zeventig, ging daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling.

De Rotaryclubs namen vorig jaar dit initiatief omdat veel ouderen die een sterke band met Leiden en 3 oktober hebben, niet meer in staat zijn die viering zelfstandig mee te maken, terwijl zij dat wel graag willen. “Een dag om nooit te vergeten. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mag komen”, was een veelgehoorde opmerking. De leden van de clubs traden op als buddy’s en hebben de ouderen thuis opgehaald en naar de Lorentzhof aan de Zoeterwoudsesingel gebracht. Daar wachtte hen een uitgebreid programma met feestelijke muziek, een traditionele hutspotmaaltijd en natuurlijk de optocht. Burgemeester Lenferink stapte uit zijn koets en schudde vele aanwezigen de hand. Na een onvergetelijke dag brachten de Rotaryleden hun gasten aan het eind van de middag weer naar huis. Het project werd mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren.

Volgens de organisatie heeft de tweede editie van het 3 Octobary-project bewezen dat het een traditie moet worden. “Vorig jaar was een proef. We hebben de organisatie dit jaar iets aangepast en alles liep op wat details na gesmeerd. De gasten en de leden van onze clubs hebben genoten, en daar doen we het als clubs voor”, aldus woordvoerder Willem Buitelaar.

Rotaryclubs zijn serviceclub die deel uitmaken van het wereldwijde Rotary International. Leden van Rotary steunen op verschillende wijzen hun medemensen, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke mening. Wie lid is van Rotary maakt deel uit van een ‘netwerk’ en wil primair iets van zichzelf geven en de medemens dienen, direct of indirect, bijvoorbeeld via charitatieve en educatieve projecten. De lijfspreuk omschrijft het kernachtig: ‘Service above Self’.

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×