Mogelijk zelfs twee referenda voor Leidenaar op 7 maart

Er bestaat een mogelijkheid dat de Leidse kiezer zich tegelijkertijd met het uitbrengen van zijn stem voor de Provinciale Saten op 7 maart 2007 mag uitspreken in twee referenda. De eerste is bekend en zal handelen over een ja of nee tegen de Rijn-Gouwelijn. Het tweede referendum zou kunnen gaan over de mening van de Leidenaar over de winkelsluitingstijden en winkelopenstelling op de zondagen. Technisch moet het mogelijk zijn de stemcomputer zo in te richten dat dat inderdaad ook mogelijk is. Onderzocht wordt nog of de referendumwetgeving hiertoe ook de gelegengheid biedt. De precieze vraagstelling moet dan ook nog aan de orde komen in de raadscommissie en uiteindelijk vastgesteld worden in de gemeenteraad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×