Laatste plantenmarkt in de Hortus Botanicus

De Herfstmarkt op zaterdag 14 oktober is alweer de laatste plantenmarkt in de Leidse Hortus dit jaar. Van boompioen tot geel bloeiend (naar bananen geurend) Blauw druifje, jonge Ginkgoboompjes en ‘boompjes in pot’ oftewel Bonsai. Het is allemaal te vinden bij de aanwezige kwekers die een bijzonder assortiment aan plantensoorten aanbieden op deze Herfstmarkt.

De kwekers zullen u natuurlijk graag van advies, hun planten, bollen en struiken voorzien. De herfst is immers voor tuinmensen een moment van reflectie. Wat moet vervangen worden, wat wil ik volgend jaar in detuin? Tuinboeken, tijdschriften en BBC-tuinprogramma’s bieden inspiratie te over maar het leukst is het om te snuffelen tussen het aanbod van de kwekers die op de Herfstmarkt in de Hortus staan. Traditioneel worden, naast planten, alweer de eerste geschenken voor de maand december aangeboden op de Herfstmarkt. In de oude Oranjerie van de Hortus zijn een aantal kramen waar houten speelgoed, mooie kralenkettingen, aardewerk met bloemen, 2e hands plantenboeken, zachte zijden sjaals gemaakt in Bali en lekker warme (met plantaardige vervengekleurde) wollen truien worden aangeboden. Aan de inwendige mens is eveneens gedacht. De Herfstmarkt is open tussen 10-17 uur en de entree tot de Hortus geldt zoals normaal.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×