14 jaar cel voor huurmoordenaar

Het gerechtshof in Den Haag heeft een 41-jarige Alphenaar tot 14 jaar cel veroordeeld in verband met de huurmoord op zakenman Jan van der Krieke in Leiden in 2003, dit meldt het ANP. Het hof achtte, net als eerder de rechtbank, bewezen dat de Alphenaar de opdrachtgever was. De feitelijke dader, een Bulgaar, zit een straf van tien jaar uit voor de moord. Deze vond plaats op 10 mei 2003 in wasserij Ozon, waar de Bulgaar het slachtoffer doodsloeg en -stak. De eigenaar van de wasserij zou het slachtoffer veel geld schuldig zijn geweest. Daarom zou hij hem uit de weg hebben willen ruimen. De moordenaar stopte het lijk in de achterbak van zijn eigen auto en reed naar een straat in de buurt van station Hollands Spoor in Den Haag. Het lijk werd vijf dagen later bij toeval gevonden door parkeerwachters.

De Alphenaar, die altijd heeft ontkend, was in beroep gegaan tegen het vonnis van de Haagse rechtbank, die hem zestien jaar cel had opgelegd. In hoger beroep was ook zestien jaar geëist. Het heeft twee jaar geduurd voordat het hof tot een afronding in deze zaak kwam. Twee weken geleden nog werd er op verzoek van de verdediging door het hof een getuige gehoord, die de man in één klap had moeten vrijpleiten. Deze getuige verklaarde dat hij recentelijk in de gevangenis van de Bulgaar had gehoord dat die de moordopdracht niet van de Alphenaar had gekregen, maar van een “Joodse zakenman”. Het hof heeft die ontlastende getuigenverklaring naast zich neergelegd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×