Asielzoekerscentrum in Leiden gaat dicht

Het asielzoekerscentrum (AZC) gaat op termijn dicht omdat de brandveiligheid van het pand tekort schiet. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vandaag laten weten. De brandweer maakte zich al zorgen over de brandveiligheid van het pand waar het centrum is gevestigd. De gemeente verzocht het COA, na een oefening van de brandweer, maatregelen te nemen. Tijdens de oefening bleek de ontruiming van de bovenste verdiepingen zeer problematisch. De gemeente heeft na overleg met het COA besloten de bewoners in fases te laten verhuizen, te beginnen met de bovenverdieping. Het COA laat geen nieuwe bewoners meer toe in het AZC en zet per direct extra brandwachten in om de situatie in het zestien etages tellende gebouw in de gaten te houden.

Het COA zoekt samen met de gemeente naar een alternatieve locatie om de asielzoekers onder te brengen. Het COA, dat de voormalige zusterflat huurt van Leiden, voerde in het verleden in verband met de brandveiligheid al meerdere keren op verzoek van de brandweer aanpassingen door.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×