LUMC organiseert wetenschapsmarkt

Weet jij waar je je energie vandaan haalt om te groeien? Welke weg voedsel aflegt door je lichaam? Of hoe vermoeiend het is om verliefd te zijn? Zondag 22 oktober kun je het in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) allemaal zelf ontdekken. Danstaan voor de vierde keer de deuren van het LUMC open in het kader van de Leidse Wetenschapsdag. Dit jaar is het thema ‘Gebruik je Energie!’ Iedereen is van harte welkom!

Eenmaal per jaar biedt het LUMC kinderen en volwassenen de mogelijkheid om zelf aande slag te gaan en letterlijk te worden rondgeleid in de wereld van hetwetenschappelijk medisch onderzoek. Zo kun je bijvoorbeeld meten hoe diep je slaaptmet de BIS-monitor. Deze wordt ook gebruikt bij narcoses tijdens een operatie. Kijkmee naar de veranderingen in het hart na het leveren van een topsport-inspanning ofervaar het gevoel van een ontkalkt kippenei in je hand. Leer wat suiker allemaal metje lichaam doet en waarom teveel suiker diabetes kan veroorzaken. Naast diversemarktkramen op het Leidse Plein zijn er ook rondleidingen op de afdelingenradiologie en KNO/audiologisch centrum en moet je bij fysiotherapie zelf flinkbewegen. Dit jaar vinden opnieuw een aantal wetenschapscolleges plaats. Zo kun je zelf meebepalen of een patiënt aan het Groene voetensyndroom lijdt en leren hoe en waaromeen arts bepaalde conclusies trekt. Doe mee aan de Energiequiz en leer alles over demens en zijn energie!

Voor de geoefende luisteraar (niet voor kinderen) is er tevens een wetenschappelijk college over stamceltherapie en één over gentherapie voorlosgeraakte kunstgewrichten. De LUMC Wetenschapsmarkt is bereikbaar via de hoofdingang van het LUMC, tegenoverstation Leiden Centraal. Bezoekers zijn welkom tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Bezoekers van de Leidse Wetenschapsdag kunnen gebruik maken van de gratispendeldienst tussen de verschillende deelnemende organisaties. Deelnemendeorganisaties zijn de Sterrewacht/Hortus botanicus en Science Fair, Museum Boerhaave,LUMC, Gorlaeus Laboratoria / Leidse Instrumentenmakers School en Naturalis. Meer informatie is te vinden op www.lumc.nl  of www.wetenschapsdag.leidenuniv.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×