CDA debatteert over veiligheid

Op woensdag 18 oktober is het kamerlid Sybrand van Haersma Buma te gast in het CDA Café. Onder het motto “alles wat je altijd al wilde weten over veiligheid maar nooit durfde te vragen” spreekt hij over het thema veiligheid. Hij wordt van repliek gediend door de districtschef Leiden/Voorschoten van de politie Hollands­-Midden, Paul van Musscher en fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan. Het café begint om 20.00u. in de bovenzaal van etablissement Einstein. Van winkeldiefstal tot terrorisme: het thema veiligheid is altijd goed voor de nodige beroering. De overheid moet Nederland veiliger maken. Maar is dit ook zo? En tegen welke prijs? Deze en andere vragen zullen worden behandeld aan de hand van drie stellingen.

In het parlement verwierf Van Haersma Buma bekendheid met standpunten als “misdaad mag niet lonen” en “veiligheid gaat boven privacy”. Ook werkte hij samen met Maxime Verhagen aan een rapport om de Nederlandse democratie “weerbaar” te maken. Maar hoe werkt veiligheid in de praktijk eigenlijk? Paul van Musscher, chef van de Leidse politie, zal hier zijn licht over laten schijnen. Jan-Jaap de Haan, CDA-fractievoorzitter in de Leidse gemeenteraad, doet hetzelfde vanuit zijn eigen deskundigheid: het openbare orde- en veiligheidsbeleid van onze gemeente.

Van Haersma Buma (41) staat op plaats achttien van de kandidatenlijst van het CDA. Sinds 2002 is hij lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Hij woont in Voorburg; daarmee is Van Haersma Buma een van de prominente CDA-kandidaten voor de provincie Zuid-Holland. Het CDA Café vindt zoals gebruikelijk plaats in de bovenzaal van Etablissement Einstein, Nieuwe Rijn 19 te Leiden. De aanvang is om 20.00u. en het café is gratis toegankelijk voor iedereen, lid of niet-lid. Natuurlijk is er ook weer volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan een van de drie sprekers. Na afloop is er een borrel.

Leiden cda


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×