Mogelijk parkeergarage Hoge Rijndijk

Mogelijk komt er een parkeergarage voor buurtbewoners in de garage van het Motorhuis aan de Hoge Rijndijk 5. Aan het eind van dit jaar vertrekt het Motorhuis met de onderhoudswerkplaats naar de andere Leidse vestiging aan de Vondellaan. Auto’s van tegenwoordig zijn veel minder onderhoudsgevoelig. Een onderhoudsbeurt om de 30000 kilometer is hedentendage heel normaal. En bovendien staan automobilisten die hun auto ’s ochtends voor onderhoud of reparatie brengen op de Hoge Rijndijk vaak vast in de file terwijl het Motorhuis de klanten aan de Vondellaan veel beter kan ontvangen.

Het pand aan de Hoge Rijndijk voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook voordat het Motorhuis in het pand aan de Hoge Rijndijk trok had de garage al een bestemming als garage voor buurtbewoners. Omdat auto’s toen veel gevoeliger waren voor roest kozen veel bewoners van de Burgemeesters- en Professorenwijk er toen al voor hun auto binnen te plaatsen. De eigenaar van het pand ziet voldoende mogelijkheden voor een garagefunctie voor buurtbewoners in de toekomst.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×