Festival oude Muziek Leiden

Morgenavond opent wethouder Paul Jonas van Cultuur om 20.30 uur, voorafgaande aan het eerste concert in de Waalse Kerk, aan de Breestraat het Festival Oude Muziek Leiden en het ICRO 2006. In het “International Congress on the Recorder Orchestra 2006” krijgt een internationaal gezelschap van blokfluitensembles en individuele blokfluitspelers de gelegenheid door middel van workshops, presentaties, lezingen en een markt allerlei aspecten van het verschijnsel “blokfluitorkest/ensemble” te onderzoeken en te ervaren. De activiteiten van het Festival Oude Muziek zijn toegankelijk voor iedereen en omvatten concerten, gratis te bezoeken presentaties van blokfluitensembles en stadswandelingen door het oude centrum van Leiden o.l.v. deskundige gidsen, met onverwachte optredens door o.a. de Stadspijpers uit ’s Hertogenbosch.

Voor cultuurwethouder Paul Jonas zijn beide evenementen een verrijking voor het culturele leven van Leiden: “Zowel het congres als het festival staan in het teken van de muziek uit de tijd van Rembrandt: dat past dus perfect in het Rembrandt 400 jaar.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×