Witteman wil verbouwing Stadsgehoorzaal heroverwegen

Nu de verbouwing van de Stadsgehoorzaal 2,5 miljoen duurder uitpakt dan begroot wil wethouder Marc Witteman (PvdA/Ruimtelijke Ordening)de bouw van de tweede, kleinere concertzaal naast de Stadsgehoorzaal opnieuw ter discussie stellen. Dat stelde hij de commissie Onderwijs en Samenleving deze week voor. Dat zou kunnen beteteken dat er opnieuw vertraging optreedt in de verbouwingsplannen, die aanvankelijk deze week al begonnen zouden moeten zijn. Nu al verwacht directeur Petra Unger dat de Stadsgehoorzaal twee jaar dicht is. Dat is volgens haar al veel te lang. Langer is volgens haar absoluut onaanvaardbaar en de nekslag voor exploitatie van de concertzaal op langere termijn.

Tijdens de raadscommissievergadering vielen de verschillende partijen al buitelend over elkaar heen. Al eerder had de raad aan de hand van externe rapportage gewaarschuwd dat de verbouwing veel duurder zou uitpakken, maar kennelijk heeft het College van B & W daar niet naar willen luisteren. Veel animo onder aannemers om de Stadsgehoorzaal te verbouwen was er niet, waardoor prijsopdrijving vanuit deze partij begrijpelijk is. Ondanks de waarschuwingen wilde het college toch in zee gaan met de laagste bieder, die toch weer 2,5 miljoen duurder uitpakt dan de begroting toelaat.

Eerder werd de verbouwing al vertraagd door bewoners die de kap van een monumentale boom wilden verhinderen. Volgens directeur Petra Unger is de tweede concertzaal bittere noodzaak voor een gunstige exploitatie van het hele complex en kan het een niet zonder het ander. Loskoppeling van onderdelen uit het verbouwingsconcept is volgens haar onmogelijk. Ook moet de ruimte voor kantoren en de keuken snel worden aangepassdt aan de ARBO-eisen want nu in oktober al werken wij met onze jassen aan. Onaanvaardbaar en bijzonder teleurstellend zijn de enige woorden dat zij er voor heeft.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×