Van den Berg en Samsom bloggen samen

Leids PvdA-fractievoorzitter Marije van den Berg zal in de aanloop naar de verkiezingen op 22 november op haar veelbezochte weblog worden bijgestaan en afgewisseld door het Leidse PvdA-kamerlid Diederik Samsom. Samsom (35) bezet plaats 19 op de PvdA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en geldt als een hartstochtelijk vertegenwoordiger van derde wereld- en milieubelangen.

Samsoms credo in de PvdA verkiezingskrant luidt ‘een beter milieu en een eerlijkere verdeling tussen arm en rijk’. In zijn bijdragen op het weblog zal Diederik de lezers zo mogelijk dagelijks een inkijk geven in het leven van een zittend, maar tevens kandidaat-Kamerlid ten tijde van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Lees vanaf maandag 15 oktober meer op www.leiden.pvda.nl/log.php  of www.marijevandenberg.nl  Geschiedenis van www.leiden.pvda.nl Vlak na de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 2002 startte op www.leiden.pvda.nl  het eerste weblog van een politicus in Nederland. Raadslid Marije van den Berg kreeg alom navolging: inmiddels heeft elke zichzelf respecterend politicus een weblog. Overigens lang niet allemaal met zo veel succes als Van den Berg, die inmiddels als lijsttrekker gewoon doorgaat met dagelijkse bespiegelingen over Leiden, politiek en de poepluiers van haar dochter.

De Leidse Partij van de Arbeid liep met het weblog in 2002 voorop in het gebruik van internet als medium om de lokale politiek dicht bij de Leidenaar te brengen. De website van de partij is inmiddels een drukbezocht forum voor mensen die geïnteresseerd zijn in de lokale politiek. De discussies zijn voor internetbegrippen van een hoog niveau en in tegenstelling tot veel andere politieke websites, kan er nog steeds vrij gereageerd worden door iedereen, ook anoniem, en bestaat het modereren van de discussie slechts uit af en toe een vermanend ‘foei’ van de webredactie. Wie veel discussies op internet volgt, beseft hoe uniek dat is. Tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen lanceerde de PvdA-Leiden Leidenopdekaart.nl, de eerste echte online presentatie van een verkiezingsprogramma. Door Leidenopdekaart.nl brengt de PvdA de politiek voor Leidse kiezer nog een stap dichterbij huis.

Advertentie

Leiden pvda


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×