Z & Z gaat afslankkuur Sonja Bakker vergoeden

10

Als eerste zorgverzekeraar in Nederland vergoedt Zorg en Zekerheid uit Leiden het afslankprogramma van Sonja Bakker. Het betreft het onlineafslankprogramma van de gewichtsconsulente die auteur is van de bestseller Bereik je ideale gewicht! Volgens Sonja is de samenwerking in twee opzichten een primeur: ‘Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar dit online-programma in het pakket opneemt en daarnaast zie ik het als een erkenning van mijn methode.’

Als eerste zorgverzekeraar in Nederland vergoedt Zorg en Zekerheid uitLeiden het afslankprogramma van Sonja Bakker. Het betreft het onlineafslankprogramma van de gewichtsconsulente die auteur is van de bestseller Bereik je ideale gewicht! Volgens Sonja is de samenwerking in twee opzichten een primeur: ‘Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar ditonline-programma in het pakket opneemt en daarnaast zie ik het als eenerkenning van mijn methode.’ Gewichtsconsulente Sonja Bakker uit het Noord-Hollandse Spierdijk begeleidt in haar eigen praktijk al ruim tien jaar mensen met overgewicht. In 2005 schreef zij de praktische dieetmethode Bereik je ideale gewicht! waarvan inmiddels ruim 450.000 exemplaren zijn verkocht. Het vervolg Bereík je ideale gewicht voor kinderen en tieners! kan eveneens rekenen op hogeverkoopcijfers. Door de samenwerking met Zorg en Zekerheid is volgens Sonja – die momenteel de laatste hand legt aan haar nieuwe boek – een belangrijke stap gezet in de erkenning van haar methode. ‘Een zorgverzekeraar gaat niet over een nachtijs. Pas als zij er volledig van overtuigd zijn dat een behandeling werkt,gaan ze over tot vergoeding.’In de aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid is een grote rolweggelegd voor preventie, bijvoorbeeld door het vergoeden van cursussen ophet gebied van overgewicht. Het afslankprogramma van Sonja Bakker is daar één van. Zo kan iedereen het programma volgen dat het beste bij hem of haar past. In het belang van al die mensen die nog steeds kampen met overgewichthoopt Sonja dat andere zorgverzekeraars dit voorbeeld zullen volgen. Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar met ongeveer 370.000verzekerden. Zorg en Zekerheid biedt diverse verzekeringen op het gebied vanzorg. Zoals de zorgverzekering en uitgebreid aanbod van aanvullende verzekeringen. In deze aanvullende verzekeringen is een belangrijke rol weggelegd voor preventie. Meer informatie over Zorg en Zekerheid vindt u op www.zorgenzekerheid.nl

Delen

10 reacties

 1. Nou geweldig hoor, een zorgverzekeraar die achter de waan van de dag aanloopt. Volgend jaar een Peruaanse gebedsgenezer, vervolgens de comeback van Jomanda, daarna het dieet van Beredien, de kruidenvrouw uut Wisp? Misschien moet de gemeente Leiden de collectieve ziektekostenverzekering voor bijstandsgerechtigden maar elders gaan onderbrengen.

 2. ik vind het wel een goede stap van zorg en zekerheid er zijn zat mensen die wel overgewicht hebben .

  maar dan zal dhr.meijer wel geen last van hebben mischien kan hij een koprol in een tl buis maken of is hij familie van de panlat

 3. Ook andere goede dieetisten zouden vergoed moeten worden! Niet alleen Sonja Bakker die nu een hype is.
  Mensen met een overgewicht kampen vaak met gezondheidsproblemen en dat kost ziektekostenverzekeraars ook veel geld.

 4. Ja, wat moet ik zeggen Z&Z neemt plagiatrice en kwakzalver Sonja Bakker gewoon in dienst op deze manier. Ongetwijfeld zal de premie bij deze verzekeraar gigantisch stijgen omdat je blijkbaar volgens het Leidsch Dagblad weinig bewijs hoeft te geven om goeroe en kwakzalver Bakker te mogen volgen, je hoeft alleen maar aan te geven dat je de cursus wil doen en een medische indicatie is niet nodig. Ik ga nu echt van verzekeraar wisselen, als ze kwakzalverij bij Z&Z gaan goedkeuren. Bewezen is dat sport goed is en weinig verkeerd vet eten en gezonde voeding hetzelfde doet als Sonja Bakker. Daar hoef ik geen Sonja Bakker voor te heten, dat weet iedereen wel. Wat is de volgende stap wordt Jomanda of Emile Ratelband ook vergoed door Z&Z?

 5. Meestal is er een voedels intolerantie waarom men het jo.jo effect krijgt.

  Er zijn goede bloedtesten in de handel, in mijn praktijk werk ik dar mee,jammer allen Achmea vergoed een deel van die test.

  Er zijn n.l een aantal stoffen , ook al lijkt het gezond voedsel waar het lichaam op reageert,laat je die stoffen weg dan gaat het afvallen ook veel beter en ga je het jo,jo effect tegen.

  Eerste stap  van Z & Z in de goede richting,ik begeleid mannen en vrouwen met overgwicht,ga ook eens praten over vergoeding.

  succes iedereen!

  Janny

   

 6. Jolet IJmeer op

  Ik ga mij maandag bij de KvK inschrijven als Jolijt Dieetdiensten, aanbieder van elk dieet dat geheel belangenloos aanbevolen wordt door advertentiemedia de Telegier, Pulp TV, Obesitas en Occultisme, Girls Today of wie/wat dan ook, als het maar niet op voorschrift van een deskundige arts is. Uiteraard wil ook ik (veel) geld van Zorg en Zekerheid.

 7. Jolet IJmeer op

  Op de website van Skespsis schrijft iemand: “Er is gewoon een natuurwet, waar je niet omheen kunt: als je meer eet dan je nodig hebt, word je dik. Die natuurwet geldt nog steeds, hoe hard ze ook door de moderne diëten ontkend wordt. En van al die diëten kan je zeggen dat ze op lange termijn falen. In het begin vallen mensen fors af, niet omdat ze ineens voedingsmiddelen scheiden maar omdat ze minder calorieën tot zich nemen; daarna vallen ze weer terug in hun oude voedingsgewoonten(…).”

  Ja zeg, alsof die lange termijn er toe doet, en wat een logica en saai wetenschappelijk gedoe, dat willen moderne mensen niet, die willen een goed gevoel. Het gaat om meegaan met de tijd, wat is in, wat doen de buren en de tv-sterren. Moderne mensen willen morgen afvallen.
    Bij Zorg en Zekerheid hebben ze het heel goed begrepen. Daar willen ze geen klanten verliezen aan verzekeraars die wel met de tijd meegaan en aanbieden wat volgens diverse bladen en Pulp TV in is. Aantoonbaar werkzaam en duurzaam effectief hoeft het niet te zijn, dat is ouderwets. Er is meer tussen hemel en aarde dan saaie wetenschap, er is een andere waarheid. D.m.v. professionele marketing en uitgekiende reclame, eh…voorlichting, laten wij mensen onze, en dus hun, waarheid ontdekken: van onze producten wordt men gelukkig, daar gaat het om.
    Wij van Jolijt Dieetdiensten zullen dus op de moderne ontwikkelingen inspelen. Sluit bij ons een dieetcontract af, Zorg en Zekerheid zal de kosten ongetwijfeld vergoeden. Premies zullen stijgen, dat is goed, uw geld moet naar ons toe rollen. Leve de vrije markt!

 8. Een ordinaire marketingstunt is het! Het Sonja Bakker dieet is een hype, als je wil afvallen weet iedereen stiekem best wat je daar voor moet doen -> namelijk minder eten, gevarieerd en gezond eten, geen snacks & snoep eten en frisdrank drinken, en wat meer energie verbranden. En 5 kilo, dat gaat echt niet verantwoord in een maandje. Er zijn genoeg professionele dietisten in Nederland die een stuk beter onderlegd zijn dan Sonja Bakker.

  Dat gaan ze wel vergoeden, en de eenmalige behandeling voor de aandoening van mijn man hebben ze afgewezen, en we wachten nu al bijna 6 maanden op een reactie op ons bezwaar, en elke keer als we bellen is de afdeling nog steeds op zomervakantie. Terwijl we beiden al meer dan 30 jaar verzekerd zijn bij hen! Schande.

 9. @De Groot

   

  Droevige zaak. Er zijn inderdaad professionele diëtisten naar wie een arts iemand kan verwijzen, mocht iemand er met minder en verstandiger eten niet uitkomen. Bij Z&Z zijn idioten aan het bewind, zo lijkt het wel. Met het geld van de verzekerden (ik dacht zelfs dat het een onderlinge mij. was) lopen de bonzen achter de mediahype van de week aan. Wat een onverantwoordelijk lieden! Verstandige mensen kunnen wellicht beter een andere zorgverzekeraar zoeken (maar er is helaas geen acceptatieplicht voor een aanvullende ziektekostenverzekering). Ik ga in ieder geval een klacht indienen bij de Z&Z-kwakzalvervrienden.

Over de auteur

Je bent nu offline