Kunst Uitschot Team plaatst 'De Moord' langs A4

Dit weekend heeft het Kunst Uitschot Team (K.U.T.) een drieluik van 9 bij 11 meter geplaatst langs de A4 bij Leiden, ter hoogte van de twee windmolens. Het is gemaakt op uitnodiging van het eerste Leidse Film Festival dat loopt van 26 tot 29 oktober. Het enorme drieluik toont een gewelddadige scène waarin een vrouw met een machinepistool een mannelijke figuur doorzeeft met kogels. Geweld op T.V. en in films wordt als entertainment gezien. Door de afmetingen en door het contrast met de rustige polder komt het afgebeelde geweld dichterbij en confronteert de automobilist. Agressie in films is volgens het K.U.T. leuk maar als het in het dagelijks leven voorbij komt niet meer. Titel van het werk is dan ook ‘Let me entertain you.’

Verwacht wordt dat Rijkswaterstaat niet gecharmeerd zal zijn van ‘De Moord’ langs de A4.

Leiden kunstenaars


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×