links: Peter Schipper, rechts wethouder Filip van As (Foto: Jaqueline Borg).

Eerste Rembrandt DVD overhandigd aan wethouder

Vanmiddag om 16.15 uur heeft wethouder Filip van As de eerste Rembrandt DVD in ontvangst genomen. Fotograaf en initiatiefnemer Peter Schipper overhandigde een “reuze DVD” aan de wethouder en omschreef in korte bewoordingen hoe de DVD tot stand is gekomen. De DVD is samengesteld door twee Leidse fotografen van Fotobureau Peter Schipper: Carolina D’Andrea en Peter Schipper zelf. Peter en Carolina legde vrijwel alle activiteiten gedurende het Rembrandtfestival vast op duizenden foto’s. Op basis van dit materiaal, gecombineerd met muziek, is de DVD, genaamd “Rembrandtfestival Leiden 2006”, samengesteld.

De DVD is onderverdeeld in verschillende segmenten met het doel de volgorde zo goed mogelijk weer te geven en bevat o.a. de fakkeltocht, de zes kluchten, de levende schilderijen, de markten, het straattheater en ook het publiek. Na de overhandiging nam wethouder van As plaats achter de laptop en konden ook de aanwezigen meegenieten van de prachtige beelden en muziek. De champagne werd ontkurkt en het glas werd geheven op het mooie resultaat. Op de DVD staan meer dan 500 foto’s verwerkt in een presentatie die zowel op de computer als via een DVD-speler op de tv te bekijken is.

De DVD wordt verkocht bij het VVV kantoor aan de Stationsweg, De Lakenhal aan de Oude singel en de Rembrandt ontvangsthal aan de Marktsteeg (Scheltemacomplex). Tevens kan de DVD worden besteld bij Fotobureau Peter Schipper door een mailtje te sturen naar info@fbps.nl  De kosten van de DVD bedragen € 16,80.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×