Leise voetbalverenigingen missen middenstip

Maar liefst 122 amateurclubs hebben in de nacht van zaterdag op zondag opmerkelijk bezoek gehad. Een groep genaamd Middenstip Bevrijdings Front heeft het voor elkaar gekregen om maar liefst 122 verenigingen te ‘bestelen’ van een middenstip. In de omgevingen van Groningen, Breda, Leiden en Tilburg zijn de meeste middenstippen verwijderd. De M.B.F., dat hiervoor verantwoordelijk is, is tegen het ‘gras misbruiken’. Zij vinden het namelijk belachelijk dat het gras vertrapt wordt en daarmee mishandeld wordt. Op de plek waar de middenstip ontvreemd is heeft de M.B.F. een brief achtergelaten.

Hier volgt de letterlijke tekdst inclusief spelfouten die achtergelaten werd op de middenstip. Gras mishandelaars, 15 Okotber 2006 Zoals u ziet is uw middenstip bevrijd. Dit is gedaan door het Middenstip BevrijdingsFront (M.B.F.) Het M.B.F. is een organisatie die opkomt voor de middenstip. Wij als organisatie zijn tegen amateurvoetbal. Het misbruik en leed dat gras aangedaan wordt in deze tak van sport, daar treden wij hard tegen op. Het is belachelijk dat gras vertrapt en mishandeld wordt puur voor menselijk vermaak! Daarom heeft het M.B.F. vannacht (14 op 15 oktober) 122(!) middenstippen bevrijd in Breda en omgeving, Tilburg en omgeving Groningen en Leiden. Het M.B.F. groeit en meer bevrijders nemen de schep in hun hand! Wat wij willen is: – Geen noppenschoenen! Blote voeten.. – Geen overbespeling! – Geen kalklijnen! – En vooral ook: GEEN spelers boven de 90 kilo! ( wij bedoelen, kom op zeg!?) Vier jaar geleden hebben wij al geprobeerd jullie barbaren in te laten zien waar jullie mee bezig zijn. Hier is toen niet naar geluisterd! Willig onze eisen in of het zal jullie voetballers berouwen en zullen er meer bevrijdingsacties volgen! Gras is groen en almachtig! Getekend, M.B.F.

Opmerkelijk aan deze brief is dat de daders niet eens de maand oktober normaal kunnen spellen. Of er nog een onderzoek zal komen naar de daders van deze acties is nog niet bekend.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×