Fluitiste Eleonore Pameijer

Koffieconcerten in De Waag

Zondagochtend 22 oktober opent het Pameijer Kwartet de serie koffieconcerten die de Stadsgehoorzaal heeft geprogrammeerd in De Waag. Vanaf 11.30 uur speelt het ensemble een afwisselend programma met werken van Haydn, Mozart, Rossini, Boccherini en Johann Christian Bach. De spil van het kwartet is de fluitiste Eleonore Pameijer, een van de ondernemendste solisten in Nederland. Zij kreeg grote bekendheid door haar inzet voor moderne muziek, repertoire dat zij met intelligentie, charisma en passie vertolkt. Vele componisten klommen voor haar in de pen, onder wie Peter Schat, die een fluitconcert aan haar opdroeg. Ook in oudere muziek geniet zij alom respect. Bekende specialisten in oude muziek, zoals Jos van Immerseel, Barthold Kuijken en Ton Koopman, brachten haar de kneepjes bij van het stijlzuiver spelen van muziek uit de klassieke periode en de barok.

Emi Ohi Resnick, Prunella Pacey en Michael Stirling zijn de strijkers van het ensemble, drie eersteklas musici die ook als solisten naam hebben gemaakt. Het Pameijer Kwartet speelt een afwisselend met sprankelende fluitkwartetten uit de klassieke periode, waaronder een bewerking van delen uit Mozart Die Zauberflöte. Programma: Johann Christian Bach: Kwartet in F, opus 8/4; Joseph Haydn: Kwartet in G, opus 5/2; Luigi Boccherini: Kwartet in D, opus 5/1; Gioacchino Rossini: Kwartet in G (Sonate a quattro); Wolfgang Amadeus Mozart: Delen uit Die Zauberflöte (arr. door Johann Wendt 1792).

Toegangsprijs: € 17,– / CJP: € 15,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×