Belgische verpleegkundigen bezoeken Diaconessenhuis

Vandaag brachten 35 eindejaars leerlingverpleegkundigen uit België een bezoek aan het Diaconessenhuis Leiden. Zij wilden alles weten over het Nederlandse opleidingssysteem. En met eigen ogen zien hoe het er in een Nederlands ziekenhuis aan toe gaat. Elk jaar bezoeken eindejaars leerlingverpleegkundigen uit België een ziekenhuis in Leiden. Dit jaar was het Diaconessenhuis aan de beurt.

De leerlingen kregen tijdens hun bezoek informatie over het Nederlandse opleidingssysteem. Dit is anders dan het Belgische systeem. België heeft bijvoorbeeld geen duaal opleidingssysteem en in het Diaconessenhuis zijn de meeste leerlingen tijdens hun opleiding in dienst van het ziekenhuis.

Op het programma stonden een presentatie over het kwaliteitsproject Sneller Beter dat momenteel in het ziekenhuis loopt en een filmpresentatie. Natuurlijk was er gelegenheid om vragen te stellen. De Belgische leerlingverpleegkundigen blijven drie dagen in Leiden. Naast een bezoek aan de bloedbank is er ook tijd voor culturele excursies. Hierbij zal Rembrandt zeker niet overgeslagen worden!

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×