Leidse auteur maakt kans op Ako-literatuurprijs

Leidenaar Christiaan Weijts is samen met vijf andere auteurs kanshebber voor de Ako-literatuurprijs 2006. In Brussel werd deze week bekend gemaakt dat Weijts’ roman ‘Art. 285 b’ handelend over stalking op de shortlist staat. De roman werd eerder al genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste debuut. Op 10 november vindt de uitreiking plaats. Aan de Ako-literatuurprijs is een bedrag verbonden van 50.000 euro.    

De roman wordt geroemd als flitsend totaaltheater en wordt een complex taalkunstwerk genoemd. Weijts is columnist en journalist bij het universitaire weekblad Mare.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×