Lenferink bezoekt muziekvereniging Amigo

Woensdag is burgemeester Henri Lenferink op bezoek geweest in het clubgebouw van Show- en Marchingband AMIGO. De aanleiding van zijn bezoek was het huisvestingsprobleem van AMIGO. Het aantal spelende leden ligt op 65 en de huisvesting is gebaseerd op een orkest van hooguit 35 mensen. Tijdens de opening in mei van het concertseizoen in het Leidse Hout, waar de burgemeester bij aanwezig was, heeft de voorzitter van Amigo, Koos Erades, Lenferink uitgenodigd om eens te komen kijken in het clubgebouw.

AMIGO wordt momenteel belemmert in haar groei door een tekort aan ruimte. Niet alleen de repetitieruimte is onvoldoende, ook alle andere faciliteiten (denk aan opslagruimte van instrumenten, maar ook toiletten) zijn ruim onder de maat.

Na eerst een gesprek met het voltallig bestuur, waarvan de voorzitter meldde dat dit goed verlopen was, werd ook een bezoek aan de repetitieruimte gebracht. Hier werd een van de uit te voeren stukken voor het Concours in Schiedam van 4 november, aangehoord.

In het slotwoord van de voorzitter, werd ook nog even gememoreerd werd aan de toezeggingen van de toemalige wethouder van Cultuur, de heer Hessing. Burgemeester Lenferink ging weg met de DVD van AMIGO en een uitnodiging voor het kerstconcert van 22 december aanstaande in de Petruskerk. Voor zijn vertrek zei de heer Lenferink nog, dat AMIGO op de goede weg is, en dat er zeker over AMIGO gesproken wordt in Leiden.

 

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×