Vogelwijkers gaan eigen wijk schoonmaken

Op woensdag 25 oktober gaan de bewoners van de Vogelwijk aan de slag in hun wijk. Die dag vindt vanaf 10.00 uur de najaarsschoonmaakactie plaats. Deze actie vindt al zo’n 30 jaar plaats en is inmiddels dus een traditie geworden. Volwassenen en kinderen uit de wijk verzamelen om 10.00 uur aan de Blauwe Vogelweg, ter hoogte van Mytylschool De Thermiek. Zij worden bij hun werk ondersteund door het Serviceteam van de gemeente Leiden. De werkzaamheden bestaan uit het opruimen van zwerfvuil en het planten van bloembollen in borders en groenranden. Op deze manier zorgen de bewoners en gemeente samen voor een leefbare woonomgeving.

Na afloop van de schoonmaakactie, om 11.30 uur, wordt de start van de renovatie van de speeltuin in de Vogelwijk op een feestelijke manier ingeluid. De speeltuin wordt opgeknapt in het kader van het Deltaplan speeltuinen, een landelijk project gericht op fysieke en sociale renovatie van speeltuinen. Als afsluiting van de ochtend gaan de wijkbewoners gezamenlijk pannenkoeken eten in de speeltuin.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×