Taxatiedag landschapsschilderijen in Lakenhal

In het kader van de tentoonstelling ‘Rembrandts Landschappen’ organiseert Stedelijk Museum De Lakenhal in samenwerking met veilinghuis Chrisie’s op 27 oktober een taxatiedag in het museum. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers zich gratis laten informeren over hun topografische schilderijen en werken op papier. Ook de toegang tot het museum is voor bezoekers taxatiedag gratis.

Als u een landschapschilderij of stadsgezicht thuis heeft hangen waarvan u graag wilt weten waar het is, of als u gewoon nieuwsgierig bent naar wat uw schilderij of werk op papier op een veiling op zou kunnen brengen, dan kunnen de experts Arne Everwijn en Manja Rottink van veilinghuis Christie’s een antwoord geven op uw vragen.

Voor de topografische veiling ‘Van Amsterdam tot Zanzibar’ is Christie’s op zoek naar schilderijen en werken op papier waarop herkenbare steden, dorpen, kerken, grachten, pleinen of straten zijn afgebeeld. De taxatie is geheel kosteloos en zonder verplichtingen en ook de toegang tot het museum is gratis voor bezoekers aan de taxatiedag.

Rembrandt van Rijn neemt ons in zijn etsen en tekeningen mee op zijn wandelingen rond Amsterdam. Ook op zijn schilderijen zijn soms plekken te herkennen. Zo is op het ‘Landschap met stenen brug’ uit het Rijksmuseum het torentje aan de einder herkend als die van Ouderkerk. Maar toch is dit geen topografisch werk, want Rembrandt gebruikte juist zijn fantasie om het tot een schilderachtig werk vol dramatiek te maken.

Leiden rembrandtlandschap


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×