Politie gaat minder naar basisscholen

De politie Hollands-Midden gaat minder vaak de Leidse basisscholen langs in het kader van het project Doe Effe Normaal. In plaats van veertien keer per schooljaar staan agenten nog maar vier keer voor de klas in twee seizoenen. Dat meldt RTV West. Het politiekorps heeft Doe Effe Normaal beperkt tot vier basislessen over de politie, geweld, discriminatie en diefstal. Hollands-Midden zoekt momenteel samenwerking met gemeenten, Halt, Connexxion en de GGD om andere themalessen over te nemen, om zodoende toch een belangrijk maatschappelijk aspect aan de orde te kunnen stellen.  

Leidse leerkrachten vinden het jammer dat de wijkagenten niet meer zo vaak langs komen, omdat de politieagent in uniform altijd veel indruk maakte op de leerlingen. Wel hebben zij er alle begrip voor dat de politie andere prioriteiten moet stellen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×