Huisarts Boender verlaat drukke binnenstad

Op 1 november 2006 neemt de Leidse huisarts H. Boender zijn intrek in gebouw “de Schans” op het terrein van het Diaconessenhuis. Hij verlaat hiermee de drukte van de Leidse binnenstad. De praktijk van dokter Boender krijgt de beschikking over een deel van de Schans. In het andere deel van het gebouw blijven ziekenhuisfuncties gehuisvest.

Op 1 november 2006 neemt de Leidse huisarts H. Boender zijn intrek in gebouw “de Schans” op het terrein van het Diaconessenhuis. Hij verlaat hiermee de drukte van de Leidse binnenstad. De praktijk van dokter Boender krijgt de beschikking over een deel van de Schans. In het andere deel van het gebouw blijven ziekenhuisfuncties gehuisvest.

De huisartspraktijk is nu nog gevestigd in een nostalgisch pand aan de Apothekersdijk in het hart van Leiden. Ruimtenood en parkeerproblemen waren voor Boender reden een andere praktijkruimte te zoeken. Het Diaconessenhuis had ruimte in de Schans beschikbaar. De Schans is een houten gebouw in de tuin van het ziekenhuis. Het ligt aan de kant van de Leidse Hout, vlakbij de hoofdingang van het ziekenhuis.

De huisarts krijgt de beschikking over een behoorlijke praktijkruimte, groot genoeg om eventueel ook een huisarts in opleiding of een praktijkverpleegkundige te huisvesten. Voor de deur van de nieuwe praktijk, op het parkeerterrein van het ziekenhuis, zijn voor de patiënten van de huisartsenpraktijk aparte parkeerplaatsen gereserveerd. Daarnaast kunnen de huisartspatiënten onder meer gebruik maken van de laboratoriumfaciliteiten van het ziekenhuis. Voor het Diaconessenhuis betekent de huisvesting van Boender op het terrein een mogelijkheid tot nauwere samenwerking met de Leidse huisartsen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×