Tweede fase herinrichting Luifelbaan bijna afgerond

De herinrichting bij het Vijf Meiplein wordt in de komende weken afgerond. De bouw van de parkeergarage, de nieuwe winkels en woningen is het tweede deel van het totale herinrichtingsplan voor de Luifelbaan. De parkeergarage is al in gebruik genomen met alle kinderzieketes die daaraan verbonden waren.  Een groot deel van de nieuwe winkels is al geopend. De parkeergarage is gratis toegankelijk voor het winkelend publiek en dient als parkeeralternatief voor de plaatsen die zijn komen te vervallen bij het Bevrijdingsterrein waar gestart wordt met de derde fase, de bouw van een Albert Heijn supermarkt en een woontoren. Als tweede parkeergelegenheid in de omgeving van de Luifelbaan kan gebruik gemaakt worden van het parkeerterrein bij het Vijf Meibad.

In de drie nieuwe blokken met winkels is een mix van bestaande zaken en nieuwe winkels te vinden. Fotiek van der Horst, Sloossport, Bruna en Kruidvat hebben allen een nieuw pand betrokken. Nieuwe winkels zijn onder andere Bakkerij Van Manen, BelCompany, Shoeby Shop, Beter Horen, Hunkemöller en Kids Place. Naar verwachting opent het filiaal van supermarkt Lidl medio november.

De 16 woningen die zijn gebouwd zijn per 1 november gereed en worden aangeboden voor de verhuur. Uit het recente koopstromenonderzoek van de gemeente Leiden blijkt dat het winkelend publiek de Luifelbaan meer is gaan waarderen. Sfeer en winkelaanbod worden hoger gewaardeerd. Daarnaast wordt het winkelcentrum het vaakst genoemd als winkelcentrum dat naast de binnenstad wordt bezocht. Dat is een mooi resultaat terwijl de herinrichting nog volop bezig is en biedt een positief perspectief voor de toekomst van het winkelcentrum. De bouw van de Albert Heijn supermarkt en de woontoren duurt volgens planning tot eind 2008.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×