Christiaan Weijts wint prijs voor beste debuutroman

De Leidse auteur Christiaan Weijts (30) heeft voor zijn dit jaar verschenen roman ‘Art. 285b’ de Anton Wachterprijs 2006 toegewezen gekregen. De Anton Wachterprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste debuutroman en wordt 4 november in de Grote Kerk in Harlingen uitgereikt. Harlingen is de woonplaats geweest van Simon Vestdijk die daar zijn Anton Wachterromans schreef. In Harlingen krijgt Weijts van de jury te horen waarom zijn debuutroman zo goed wordt bevonden. Het kan zo maar zijn dat Christiaan Weijts zes dagen later weer een gat in de lucht kan springen en in de prijzen valt voor de AKO-literatuurprijs 2006, waar hij samen met vijf andere auteurs, waaronder ook Leidenaar Frits van Oostrom, eveneens voor genomineerd is.

De debuutroman van Weijts handelt over stalking en is een opvallend erudiet werk over muziek en relaties.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×