Licht op groen voor studentenhuisvesting rond Meelfabriek

Het bestemmingsplan voor de huisvesting van tweehonderd studenten op het terrein van de voormalige Meelfabriek is onlangs definitief geworden. Dat meldt het College van B & w deze week in antwoord op schriftelijke vragen van de CDA-raadsleden Joost Bleijie en Jan Jaap de Haan inzake studentenhuisvesting. De projectontwikkelaar werkt samen met de Stichting Leidse Studentenhuisvesting (SLS) om op dit complex ook studentenwoningen te realiseren. De plannen behelzen nog altijd de huisvesting van tweehonderd studenten te verdelen in 55 driekamerappartementen in nieuwbouw. 

De overige eenheden moeten worden verkregen uit een te renoveren gedeelte van het complex. Gestart zal worden met de nieuwbouw aan de kant van de Waardgracht. Binnenkort zal een architect worden aangezocht en als alles voorspoedig verloopt, kan voor het einde van 2007 met de bouw begonnen worden.

Het CDA is bang dat er in Leiden te weing werk gemaakt wordt van het onderdak brengen van studenten en shortstayers. Het totale aantal woningen dat voor studenten en shortstayers gerealiseerd moet worden ligt voor 2010 op 2850 woningen. Volgens het CDA zit er te weinig vaart achter de uitvoering van de plannen maar het college heeft er alle vertrouwen in dat het gestelde aantal voor 2010 gehaald wordt.   

Advertentie

Leiden Meelfabriek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×