Huizenprijzen in Leiden weer gestegen

De bedragen die worden neergeteld om in Leiden huis of appartement te kunnen kopen zijn weer gestegen. Dat meldt de Woningmarktrapportage, een kwartaaloverzicht van de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM. Voor een gemiddeld huis in Leiden telt een gegadigde momenteel 265.000 euro neer. En dat is weer een stijging van 9000 euro ten opzichte van vorig jaar. De koopprijzen van appartementen zijn nog explosiever gestegen. Hiervoor blijkt onder alleenstaanden heel veel belangstelling te bestaan. Het aantal goed verdienende alleenstaanden dat een woning zoekt is gegroeid. Met name hoogopgeleiden die in dienst zijn van de universiteit en bedrijven in het Bio Science Park zoeken naarstig naar een degelijk appartement in Leiden. Leiden begint Amsterdam aardig naar de kroon te steken. Als het om de prijs per vierkante meter gaat staat Leiden momenteel op de zesde duurste plaats voor het kopen van een huis.     

Wel is de periode dat een huis te koop staat in Leiden weer met een aantal dagen verlaagd. Uit de tabellen van de Woningmarktrapportage kan verder geconcludeerd worden dat er steeds meer gekocht wordt en minder gehuurd, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de oplevering van koophuizen in Nieuw Leyden en de nieuwbouwwijk Roomburg.

Door starters wordt nog wel veel gehuurd, maar de periode dat ze in een starterswoning bivakkeren wordt steeds korter. Wethouder Marc Witteman heeft daarnaast een woonvisieprogramma uit te voeren waarin ook het ter beschikking komen van een door de raad vastgesteld contingent sociale huurwoningen is vastgelegd. 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×