Klezmerband Ot Azoj treedt zaterdag op in de X

Zaterdag 28 oktober treedt de klezmerband Ot Azoj op bij de X met het programma Orient Express. Het concert vindt plaats in de Tuinzaal van sociëteit de Burcht, Burchtplein 14 in Leiden en begint om 21.00 uur. De toegang is € 12,00. De Orient Express spreekt nog steeds tot de verbeelding maar was meer dan de trein en de reis alleen. Het ging vooral om het eindstation Constantinopel, het huidige Istanboel. Veel Joodse muzikanten trokken naar deze stad. Vanuit Istanboel neemt Ot Azoj je mee op hun muzikale express op een reis door het nabije oosten: Dagestan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Irak, het oude Perzie. Hoe klinkt de muziek van de Joden die daar door de eeuwen heen zijn blijven wonen?

Een prachtig cross-over concert van orient en klezmer in verleden en heden. Ot Azoj is een van de oudste en beste klezmergroepen in Nederland. Ze hebben 7 cd’s uitgebracht en treden ook regelmatig in het buitenland op op grote festivals. De bezetting is Tjalling Smittenberg (klarinet, sax, duduk), Karin Kranenberg (sax, euphonium, tarogato), Joris van Beek (viool, bratch, kalimba), Nicolaas Duin (accordeon, piano), Rene Gosse (tapan, darabuka, snare, dehol) en Frans Limburg (bastuba,zang)

Reserveren: De X tel. 071-5123568 of e-mail: info@de-x.nl / zie ook www.de-x.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×