Parkeervergunning wellicht duurder voor grotere auto's

De gemeente bestudeert op dit moment de mogelijkheid om de parkeervergunningen rond het centrum duurder te maken voor grotere auto’s. Tevens wil het college inwoners met een laag inkomen minder laten betalen dan inwoners met een hoog salaris. De gemeente kan zich deels beroepen op een studie die in 2004 werd uitgevoerd door het Delftse onderzoeksbureau CE in opdracht van het Ministerie van Volkshuisvesting. Daarin werd al voorgesteld de grootte van auto’s én de mate van uitstoot mee te laten wegen in de tarieven voor parkeervergunningen.

In Nijmegen heeft de gemeente ook geprobeerd door middel van het duurder maken van parkeervergunningen de z.g.n. SUV te weren, dit is echter niet gelukt. Een SUV is een soort luxe terreinwagen. Deze auto’s zijn gemaakt om op ruw terrein uit de voeten te kunnen, maar aangezien we dat in Nederland niet hebben, zien we ze vooral tussen het gewone wegverkeer.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×