Wachtruimte kinderkliniek LUMC vernieuwd

Op 27 oktober vindt in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de feestelijke opening plaats van de vernieuwde wachtruimte van de polikliniek Kindergeneeskunde. Met financiële steun van veel vrienden van het Willem-Alexander Kinderfonds is de wachtruimte speciaal ontworpen en uitgevoerd volgens de eigentijdse wensen van de patiënten en hun ouders.

Jaarlijks wordt meer dan 20.000 keer door kinderen een bezoek gebracht aan de polikliniek. Sommige kinderen hebben meerdere afspraken op een dag. In de wachtruimte van de polikliniek moeten de jonge patiënten en hun ouders zich op hun gemak kunnen voelen. Dat hebben de ontwerpers José Vingerling en Anneke Treffers zich tot doel gesteld en gerealiseerd door het gebruik van speciaal op maat gemaakt meubilair, een eigentijdse speelruimte, comfortabele wachtbanken en ict-middelen.

Tijdens de opening zal Anne Marie Oudesluys (hoogleraar Kindergeneeskunde en hoofd van de Polikliniek Kindergeneeskunde) de aanwezige sponsoren welkom heten. Ook zal ontwerper José Vingerling vertellen over de filosofie achter het ontwerp en de uitvoering van de wachtruimte.

Overigens gaan de baten van het zaterdag te organiseren popfestival Propop in Minerva ook naar het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum.  

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×