Muurschilder uit Nicaragua bezoekt Leiden

Op uitnodiging van het landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua komt de Nicaraguaanse muurschilder Julio Moreno drie maanden naar Nederland en gaat aan het werk in acht steden. Van 28 oktober tot en met 18 november bezoekt hij Leiden en zal samen met leerlingen van drie Openbare basisscholen; de Cesar Franckschool, de Lorentz school en de Teldersschool een muurschildering voor elke school maken. Het onderwerp van deze muurschilderingen is één van de Millenniumdoelen. In 2000 zijn regeringsleiders van 189 landen overeengekomen om voor 2015 de Millenniumdoelen uit te voeren Eén van deze ontwikkelingsdoelen is: In 2015 gaan alle kinderen naar school.

In ontwikkelingslanden gaat één op de vijf kinderen naar school. In Juigalpa, Leidens Zusterstad, moeten kinderen bijvoorbeeld werken en hebben ouders geen geld voor een uniform en schoolgeld. De kinderen van de basisscholen werken samen met de schilder hun ideeën over dit onderwerp uit op panelen, die later op de muur worden bevestigd. Vrijdag 3 november wordt om 13.40 uur de eerste muurschildering op de Cesar Franckschool onthuld door wethouder Filip van As en op vrijdag 10 november om 9.30 verricht wethouder Gerda van den Berg van Onderwijs de onthulling op de Lorentzschool. Op vrijdag 17 november vindt tenslotte de onthulling op de Teldersschool plaats.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×