Dr. Kawanoshi komt langs voor ergonomischadvies of carriëre move

Schreeuwend tekort aan accountants

Ondanks de afgelopen, in economisch zin mindere, jaren is er een beroepsgroep die het nog steeds goed doet en meer en meer geconfronteerd wordt met een overspannen arbeidsmarkt: de accountancy. Mede veroorzaakt door boekhoudschandalen als Enron, Worldcom en Ahold heeft deze beroepsgroep veel van haar charme verloren en is de instroom van nieuwe mensen in deze branche, ondanks de goede verdiensten en secondaire arbeidsvoorwaarden, mager. Net als de IT-branche in de jaren 90, is nu de accountancy aan de beurt. Om toch voldoende mensen binnen te krijgen wordt van alles gedaan en georganiseerd door de branche, die van oudsher als zeer behoudend te boek staat. Een wel erg opvallende campagne gaat de komende week van start. Ook in Leiden krigen accountantskantoren bezoek van de promotiekaravaan, zo ook Stephan van den Berg, bestuurslid van de Business Club Leiden en ook werkzaam in de accountancy   

Vanaf volgende week rijdt er vijf dagen achtereen (tijdens lunchtijd en einde kantoordag) een promotievoertuig met de slogan: “Zit je wel goed?” langs een aantal accountantskantoren in de regio Leiden – Den Haag. Op het eerste gezicht een promotie van ergonomische stoelen, die ter plekke, onder begeleiding van een arts (de zogenaamde Dr. H.B. Kawanoshi) kunnen worden getest.

Uiteindelijk komt de verrassing bij het wat nader bekijken van de boodschap. Ondersteund met een dynamische website (www.zitjewelgoed.nl) waarop de potentiële werknemer de ‘zit je wel goed test’ kan doen. Alles met als doel om de potentiële werknemers te laten nadenken over hun huidige carrièrepad en de betere mogelijkheden bij HBK. Na een vijftal vragen ontvang je een persoonlijk ‘zit advies’,waarbij een van de uitkomsten kan zijn dat je bij de huidige werkgever niet goed “zit”.

Dit is dan weer op te lossen door het volgen van een drie staps methode. 1-stuur je cv in via ikwilbeterzitten@hbk.eu; 2-Ga mee op introductie/sollicitatiegesprek gedurende een geheel verzorgd weekend in een luxueuze locatie (Kasteel Soughton Hall in Wales); 3-Zeg je huidige baan op en begin je carrière bij HBK. Met deze campagne lijkt een eerste stap in de branche gezet om voorgoed het stoffige imago af te schudden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×