Verlies Pharming loopt op

Het verlies van Pharming Group nv, bekend van de genetisch gemanipuleerde stier Herman, is in het derde kwartaal van 2006 opgelopen. Het nettoverlies over het afgelopen kwartaal is uitgekomen op EUR 4,4 miljoen, tegen EUR 3,8 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. De kosten over het derde kwartaal stegen licht naar EUR 4,1 miljoen, tegen EUR 4,0 miljoen in het derde kwartaal van 2005.

Eind september bedroeg de kaspositie van het biotechnologiebedrijf uit Leiden EUR36,5 miljoen, tegen EUR20,3 miljoen aan het einde van de eerste negen maanden van 2005. Die toename was vooral te danken aan een aandelenemissie en een eerder dit jaar gesloten overeenkomst met Paul Royalty Fund.

De voorraden van het bedrijf zijn toegenomen in aanloop naar de introductie van medicijn Rhucin. “We willen Phucin zo snel mogelijk naar de markt brengen. Pharming is gepositioneerd voor sterke groei in de nabije toekomst”, aldus Chief Executive Officer Francis Pinto.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×