Captain Joost Leemans in actie

DIOK wint met 25 - 12 van ARC

Afgelopen weekend heeft de Leidse rugbyclub een wedstrijd gespeeld tegen de Amstelveense Rugby Club (ARC). Na een (te) makkelijke wedstrijd afgelopen week tegen het district Vlaanderen was het nu de beurt aan ARC om voor de een na laatste ronde van de eerste helft van de competitie. ARC heeft dit jaar een ongelukkig seizoen, veel van haar buitenlandse versterkingen zijn verder gereisd en de jeugd is (nog) niet ere-klasse gehard. Als een kat in het nauw maakte ARC rare sprongen.

DIOK had duidelijk moeite om haar ritme te vinden. ARC deed er alles aan om het snelle spel van DIOK af te remmen. Continue buitenspel, nare takles en onreglementair in het losse werk. Doordat scheidsrechter Muldoon niet zijn beste dag had, groeide de frustratie bij de spelers van het Leidsche. De eerste try kwam dan ook van ARC. Door een foutje in de verdediging van DIOK kon de speler makkelijk doorlopen en scoren…

In de tweede helft werd het spel totaal omgekeerd. Door de komst van Tim Schumacher, Rogier van der Pas en Victor Beest werden de losse situaties in het voordeel van DIOK geslecht. Hierdoor kregen de snelle backs meer ruimte en werd er gretig gescoord. Eindstand 12-25 voor DIOK dat met 5 competitiepunten weer naar Leiden terugkeerde.

Komende week speelt DIOK thuis tegen de Oysterwijk Oisters, de verrassend goed presterende promovendus speelt met ongeveer dezelfde speelstijl als DIOK. Het zal de laatste wedstrijd zijn van de eerste helft van de competitie. Kick off 14:30 uur op de Smaragdlaan.