Leiden stemt weer met de stempas

De gemeente Leiden neemt deel aan het project “Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal”. Hierdoor ontvangen inwoners van Leiden net als bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart een stempas in plaats van een oproepingskaart. Met de stempas kan iedere kiezer bij elk willekeurig stembureau in Leiden stemmen. Zonder stempas kan er niet gestemd worden. Het is daarom van groot belang om de stempas mee te nemen naar het stembureau. Daarnaast moet er een geldig identiteitsbewijs getoond kunnen worden (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). In het huis-aan-huisbiljet waarin de namen van de politieke partijen en de kandidaten zijn opgenomen, wordt een overzicht geplaatst van alle gebouwen waar op 22 november een stembureau is gevestigd. De stempassen zijn de afgelopen dagen bezorgd.

Als de stempas op 8 november nog niet binnen is of als de stempas is zoekgeraakt, kan er vanaf die datum tot uiterlijk 21 november op het stadhuis een vervangend exemplaar worden aangevraagd. Hiervoor moet wel een legitimatiebewijs meegenomen worden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×