Eerste Leids Film Festival matig bezocht

De bezoekersaantallen voor de filmvoorstellingen tijdens het eerste Leidse Film Festival zijn weliswaar wat tegengevallen, maar toch kijkt de organisatie van het voor Leiden unieke evenement al weer uit naar een tweede editie volgend jaar. Behalve de eerste voorstelling in Nederland van The Black Dahlia in Trianon bleef de publieke belangstelling wat achter bij de verwachtingen. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat de organisatie juist niet gemikt heeft op kassuccessen maar ook de andere kant van de filmwereld wilde laten zien. In totaal stonden er in vier dagen tijd zestig films op het programma waaronder de nodige uit het experimentele circuit, waarvoor de belangstelling noodzakelijkerwijs gewoon lager is.   

De organisatoren Alexander Mouret, Wouter de Bres, Michel Zorge en Michael Roumen houden echter goede moed, willen leren van hun fouten en volgend jaar weer een stap verder zetten naar een volwassen filmfestival.   

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×