"Schitterend gebrek".

Woensdag 1 november spelen Suzanne Grotenhuis en Rosa Vandervost het stuk “Schitterend gebrek” van Arthur Japin in de Leidse Schouwburg.  De regie is in handen van: Jurgen Delnaet en Lucas Vandervost ; De Tijd (België) Japin baseert zijn verhaal op het 14 jarige meisje Lucia, waarover de notoire rokkenjager Giacomo Casanova (1725-1798) in zijn memoires opbiechtte, dat hij als 17-jarige verliefd op haar werd. Hij wilde haar trouwen maar ze verdween. Japin, bekend van ” De zwarte met het witte hart” en het boekenweekgeschenk 2006, vertelt in “Schitterend gebrek” de geschiedenis van deze Lucia. Na veel omzwervingen komt ze terecht in Amsterdam en geniet faam als luxe prostituee. In een theater ontmoeten Lucia en Casanova elkaar opnieuw. Casanova ziet niet dat de courtisane die zich verleidelijk achter een sluier verbergt zijn eerste liefde is.

Hij weet niets van het “gebrek”, dat schuilgaat achter haar voile en dat dit de reden was te verdwijnen uit Casanova’s leven, uit onbaatzuchtige liefde. Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de Bonbonnière. Deze voorbespreking begint om 19.30 uur en is een geheel kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg.  Er wordt verzocht, in verband met de maximale capaciteit van 50 personen, u hiervoor op te geven bij de kassa van de Leidse Schouwburg.

Aanvang voorstelling: 20.15 uur, Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, 2312 XS Leiden

Donderdag 2 november speelt “Uit Liefde” van Frank Houtappels, met onder anderen Cas Enkelaar en Trudy de Jong.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×