Make A Difference Day in speeltuin De Doorbraak

Op 3 en 4 november 2006 staat vrijwilligerswerk centraal tijdens de tweede Make a Difference Day (MADD). Duizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersactiviteiten in heel Nederland. Iedereen kan meedoen: individuen, scholen, bedrijven, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en –centrales.

Make a Difference Day is in 2005 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. MADD 2005 was een groot succes: meer dan 20.000 vrijwilligers, VIPS (waaronder diverse leden van de Koninklijke Familie en de regering) zetten zich in bij zo’n 2.000 klussen verspreid over het hele land.

Speeltuinvereniging “De Doorbraak” doet dit jaar mee aan “Make a Difference Day”. De speeltuin is, zeker in de grote steden, nog de enige plek waar de jeugd ongestoord kan spelen. Een groeiende groep kinderen speelt niet of nauwelijks op straat of is alleen maar buiten onder toezicht van volwassenen. Geen wonder dat de speeltuin populairder is dan ooit.

Door de recente renovatie van speeltuin de Doorbraak zijn er veel nieuwe speeltoestellen en voldoet de speeltuin aan de laatste veiligheidsnormen. Ondanks de renovatie is er toch veel onderhoud nodig, hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Op zaterdag 4 november gaan we vanaf 10:00 uur samen werken aan het ontwerpen en schilderen van een verkeersplein. Ook steken we de handen uit de mouwen om de overvloedige bossage terug te snoeien.

Vrijwilligers worden van harte uitgenodigd om zaterdag mee te helpen. Wellicht dat dit juist voor lokale politici een mooi gelegenheid is om in de verkiezingstijd kennis te maken met het fenomeen Make a Difference Day.

Aanmelden kan bij de voorzitter van sv de Doorbraak Ton Duyndam op telefoon 0651231633. De speeltuin is te vinden in het Katoenpark naast de Meelfabriek. Meer informatie is ook te vinden op de website www.svdedoorbraak.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×