Lantaarns op het water

O-bon – Allerheiligen in Japan

Ook in Japan vieren de mensen en de kinderen Allerheiligen. In het Japans heet het O-bon. De kinderen herdenken hun overleden grootouders en andere familieleden door mooie papieren lantaarns te maken met kaarsjes erin. Ze laten de lantaarns langzaam wegdrijven op rivieren en meren. Op woensdag 1 november, van 16.30-18.00 uur, kunnen kinderen van acht tot tien jaar, in het Sieboldhuis een mooie lampion maken. Als het donker wordt mogen ze deze lampion op het water van het Rapenburg zetten en hun eigen “lantaarn” met een kaarsje op het water zien drijven. Gewoon leuk om te doen of een mooi symbool ter herdenking van een dierbaar familielid, die overleden is.

Van te voren aanmelden via: 071 – 512 55 39 of annelies@sieboldhuis.org

Sieboldhuis, Rapenburg 19 Leiden

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×