Kunstenaars aan het werk

Door de ogen van een kunstenaar

In Museum Volkenkunde  kan men vanaf 1 november de tentoonstelling “Door de ogen van een kunstenaar” bezoeken. De impressies en ervaringen van vier Nederlandse beeldende kunstenaars zijn vastgelegd in kunst en film. Ieder van hen bezocht een project van een liefdadigheidsorganisatie in Nederland of in het buitenland. De Eindhovense schilder Rik van Iersel ging op bezoek bij een weeshuis van de Stichting Kuychi in Peru. Daar worden kansloze straatkinderen opgevangen door Helene van Engelen die ze weer hoop en een toekomst biedt. Wouter Stips reisde met Memisa naar Zambia en kwam daar in aanraking met de harde werkelijkheid van een verzwakte bevolking. In Ghana bezocht beeldend kunstenares Patty Harpenau een SOS Kinderdorp en Carli Hermes fotografeerde projecten van het Aidsfonds in Nederland.

De vier kunstenaars verwerkten hun indrukken in een kunstwerk. Hans Simons filmde hen tijdens dit traject en verwerkte hun ervaringen op zijn beurt in een serie reportages. Het resultaat: de helpende mens in een kleurrijk palet.

 

De tentoonstelling loopt van 1 november t/m 15 december 2006, Rijksmuseum voor Volkenkunde,Steenstraat 1 Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×