Drie kamerleden van de ChristenUnie komen naar Leiden

De campagnetour van de ChristenUnie komt op donderdagmiddag 2 november naar Leiden. André Rouvoet en Arie Slob, de nummers 1 en 2 van de kieslijst, worden ontvangen door de Leidse ChristenUnie-wethouder Filip van As (Economische Zaken). Ze gaan met Robert Strijk van het Centrummanagement en met middenstanders in gesprek over het Leidse Ondernemersfonds en de koopzondagen. De andere topkandidaten, waaronder kamerlid Tineke Huizinga, gaan de stad in om met de mensen op straat te praten.

Het Leidse Ondernemersfonds bestaat nog maar kort, maar is een succes. De ondernemers dragen via een extra bijdrage aan de OZB graag bij aan dit fonds. Het fonds betaalt allerlei zaken waar de binnenstad van opknapt of zich mee in de kijker speelt: van feestverlichting tot Sinterklaas, van Rembrandt-activiteiten tot ijsbaan. Andere gemeenten staan voor dit initiatief in de rij, maar het ministerie van Binnenlandse zaken is niet blij.

De verruiming van de winkeltijden (lees: de koopzondagen) is op dit moment een hot issue in Leiden en een kwestie die de ChristenUnie na aan het hart ligt. Vooral de kleine winkeliers zitten in de hoek waar de klappen vallen. De Tweede Kamer evalueert binnenkort de winkelsluitingstijdenwet. In Leiden is een referendumverzoek in voorbereiding. Wat wil de ChristenUnie met de koopzondagen?

Na het gesprek lopen Rouvoet en Slob vanaf 13.05 via de winkeliers in de Breestraat naar de Doezastraat. Bij de groenteman in de Doezastraat zal Rouvoet inkopen doen en luisteren naar wat de winkeliers hier hem willen meegeven over de verruiming van de winkeltijden. Tijdens de wandeling en bij het bezoek is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Tineke Huizinga gaat samen met de andere kandidaten de stad in om met de mensen op straat te praten. Ze lopen van 12.30 tot 13.30 in de Haarlemmerstraat en op de Beestenmarkt en komen daarna ook naar de Doezastraat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×